Kreative ildsjæle vil sætte liv i gammel fabrik

”Jeg går og tumler med en ide, om der ikke er et behov for et fælles værksted / hobby her i Aarup By” skrev Henning Erik Bak en dag på Facebook.

Det gav prompte en masse reaktioner, og det blev startskuddet til en initiativgruppe på en håndfuld personer, der nu pusler med tanken om at skabe nogle kreative og åbne hobbyværksteder et sted i Aarup.

Men hvor? Initiativgruppen har ledt efter passende tomme lokaler i Aarup, og en oplagt mulighed kunne være den gamle possementfabrik – eller der hvor Dan Foam lå i gamle dage – nord for stationen. Helt nøjagtig de gule murstensbygninger Vandværksvej 17.

Det er i dag Ålsbo Smedie, der ejer bygningen. De benytter dog primært lagerhallerne, mens de gamle administrationsbygninger står ubrugte hen. Ålsbo Smedie er helt med på ideen at stille de bevaringsværdige bygninger til rådighed for et kreativt fællesskab.

Bygningen, der oprindeligt var possementfabik (knapper, frynser, snore, og lignende til pynt på møbler), er på flere hundrede kvadratmeter fordelt på flere etager. Så der er god mulighed for at etablere indtil flere værksteder, galleri, café, syning, musik, dans, keramik, træarbejde, yoga … ja, ideerne er mange.

Men først skal stedet sættes i stand, for det er lidt medtaget af tidens tand. Men initiativgruppen er helt enige om, at det er ideelt til formålet. Det er gamle solide bygninger med historie og sjæl – og de ligger centralt – lige ved stationen.

Så har du lyst til at være med til at sætte præg på Aarups fremtid og være med til at starte et kreativt værested midt i byen, så tøv ikke med at melde dig! Der er brug alle former for kræfter: Arme, ben, foreningserfaring, ideer, og meget mere.

Og som Henning Bak også skriver: ”Der må være andre end mig, som fungerer bedst, når vi har noget værktøj i hånden?” – så kom og vær med!

2 thoughts on “Kreative ildsjæle vil sætte liv i gammel fabrik

  1. Undertegnede grundlagt i 2016 European Art Museum i Frederiksværk, men har nu pladsproblemer. Kunst skabt af europæiske kunstnere i dette århundrede. EAM er stedet der hylder mangfoldigheden, med respekt for nationale forskelligheder. Det er den fælles komplekse baggrund, der påvirker og samler Europas kultur. Her er nu 217 kunstværker fra 36 forskellige lande i Europa. Alle kunstværker er skabt med læring fra fortiden, skabt i nutiden, en gave til fremtiden. Udfordringen er – hvor kunstsamlingen / udstillingen kan fortsætte sin udvikling? Institutionen European Art Museum mangler en egnet bygning – Måske er det her ? Venlig hilsen Leif Nielsen.
    Flere oplysninger findes på hjemmesiden : https://europeanartmuseum.eu/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Please reload

Please Wait