Ideen

Vi er nogen, der synes, der mangler et sted  i Aarup, hvor kreative sjæle kan mødes, inspirere hinanden og udleve sin hobby.

Ideen er at udnytte den lidt forfaldne men bevaringsværdige bygning på Vandværksvej 17 til en “kulturfabrik”. Bygningen, der oprindeligt var possementfabrik (knapper, frynser, snore, og lignende til pynt på møbler), er på flere hundrede kvadratmeter fordelt på flere etager. Så der er god mulighed for at etablere indtil flere værksteder, galleri, café, syning, musik, dans, keramik, træarbejde, yoga … ja, ideerne er mange.

Sådan kunne Possementen se ud med logo – og hvis der kom et par parasoller og caféborde foran…

Vi har derfor dannet foreningen Possementen med det formål at realisere drømmen.

Navnet
Vi har valgt navnet “Possementen” med sloganet “Kulturfabrikken i Aarup.
Der er sikkert ikke mange, der i dag ved, hvad possement er. Det vil derfor pirre folks nysgerrighed og når de så får forklaringen, så er samtalen om huset allerede i god gang. Desuden kommer ordet “possement” oprindeligt fra italiensk “passamano” – håndarbejde – altså noget der har passeret gennem hånden. Og det er netop det vi vil med Possementen – at skabe rum for alle mulige håndværk.
Det hedder jo egentlig “possementet“. Men possementfabrikken blev førhen i folkemunde kaldt Possementen.

Planen
Det er i dag smeden i Ålsbo Smedie, der ejer bygningen, og han ser meget positivt på at bygningen bliver benyttet til kreative formål. Der skal derfor laves en – gerne permanent – lejekontrakt. Og for at skabe rene linjer bør det være en forening, der står for styring af økonomi, drift og udvikling af stedet. Og igen medlemmer i en forening vil kunne hjælpe med renovering af bygningen og indretning af værksteder…

Forløbet:

  • Initiativkampagne – 31/7
  • Stiftende generalforsamling 25/8
  • Lejekontrakt
  • Gøre hus og have i stand
  • Starte værksteder
  • Starte Café
  • EN STOR FEST!

Sideløbende hermed skal der laves PR, hjemmeside, Facebook. Der skal findes engagerede medlemmer, der vil hjælpe, penge og midler til byggemateriale og interiør…

Planerne og ideerne er mange til, hvad vi kan bruge huset til. Vi vil også gerne høre dit bud på, hvad vi kan bruge bygningerne til – eller hvad vi mangler i Aarup.

Her er plantegningerne for stueetagen og 1. sal: